به گزارش خبرگزاری حوزه، هفتمین نشست علمی صحیفه پژوهی به همت بنیاد بینالمللی صحیفه سجادیه با ارائه مهدی توکلیان مدیر نهاد کتابخانههای عمومی استان قم و دبیری حجتالاسلاموالمسلمین مرتضی وافی پیش از ظهر امروز در پژوهشگاه مطالعات تقریبی در قم برگزار شد.
مهدی توکلیان، مدیر نهاد کتابخانههای عمومی استان قم در این نشست علمی، اظهار داشت: برای درک و انتقال مفاهیم به مخاطبان اولین فهم ما باید از سواد رسانه باشد، بر اساس شاخصهای یونسکو ۱۲ نوع سواد وجود دارد از سواد عاطفه و زیستبوم گرفته تا سواد مالی و علمی همه جزء سوادها بهحساب میآیند.
وی ادامه داد: بر اساس همین نظریه در ادامه این ۱۲ شاخص در تعریف انسان باسواد آمده است که باسواد به کسی گفته می شود که بتواند در جهان تغییر ایجاد کند.
توکلیان افزود: معمولاً انسانهایی تغییر ایجاد میکنند که به واسطه هنر اثری از خود بهجای گذاشتهاند.
وی ابراز داشت: امروز رسانهها دوسویه هستند و بین مخاطبان و صاحبان رسانه دیالوگ ایجاد میشود.
مدیر نهاد کتابخانههای عمومی استان قم با بیان این که اولین رسانه شیعه منبر بوده است، تأکید کرد: در عصر کنونی باید با زمان و مکان تطبیق پیدا کنیم.
توکلیان با بیان این که در حال حاضر در یک دقیقه یک میلیون ساعت محتوا توسط مخاطبان تولید میشود، گفت: در جهانی که میخواهیم تغییر ایجاد کنیم باید بدانیم در چه فضا و شرایطی قرار داریم.
وی افزود: ما قبل از تولید، در زمان تولید و بعد از آن باید پژوهش و مطالعه کنیم بهطوریکه آثار بر اساس نیاز مخاطب تولید شود.
مدیر نهاد کتابخانههای عمومی استان قم ادامه داد: در روزگاری که کمتر از ثانیه خبرها منتشر میشود و در واقع تولید خبر انسانمحور شده است.
وی در ادامه بیان داشت: قرآن و نهجالبلاغه با فطرت انسانها سخن میگوید و باید بگوییم چه راهحلی برای انتقال مفاهیم دینی وجود دارد.
توکلیان تصریح کرد: استفاده از زبان هنر و رسانه بر اساس نیازهای واقعی افراد است که باید موردتوجه قرار گیرد.
وی افزود: در دنیای امروز باید راهی برای انتقال مفاهیم دینی به جامعه امروز داشته باشیم و علاوه بر این نیاز داریم دعاها را به کودکان با ابزارهای مختلف انتقال دهیم.